Occitan Lengadocian

Corrector

Podètz trapar un corrector ortografic per LibreOffice.org (lo fichièr de telecargar). Es un corrector que se fa encara a l'ora actuala. Lo vocabulari es pas complet, i a de mancas dins los domenis de las sciéncias , del lexic de la vida modèrna , de l'informatica etc...

Mas, e es una bona novèla, lo corrector MySpell/Hunspell per l'occitan lengadocian es albergat sul site de Dicollecte.org dins la rubrica occitan lengadocian. Es un biais de centralizacion de las proposicions d'enriquiments, de modificacions d'ortografia etc... Ara, cadun pòt sometre una proposicion de mot desconegut pel corrector, indicar una error dins la grafia etc... Aqueste projècte Lo site Dicollecte (oc) serà vertadièrament, un projècte dobèrt e cooperatiu. Cada proposicion facha serà analisada et integrada dins lo corregidor que se prepara, la version 0.7.

Pel moment, la traduccion se fa en francés per çò qu'i a una logica de comprene. Mas lèu serà tot en occitan lengadocian. Cal far d'explicas sus l'estructua del corregidor. Tot aquò es previst mas cal de temps !

Podètz far un torn e l'ensajar, pardi !    Lo site Dicollecte (oc)